Upgrade je YouTube-kanaal
met 6 praktische tips

Toe aan de volgende stap?

Is jouw YouTube-kanaal toe aan een upgrade? Je bent net gestart en wil direct een professionele uitstraling. Waar begin je en hoe pak je dit aan? Goed nieuws: met een aantal eenvoudige stappen kan je snel je YouTube-profiel verbeteren. Dit hoeft niet veel tijd te kosten.

In deze blog bespreken we zes praktische tips die jouw YouTube-kanaal laten opvallen, zonder dat je een expert hoeft te zijn.

Huisstijl

1. Herkenbare stijl:

Een vaste uitstraling is belangrijk voor een professioneel YouTube-kanaal.

Zorg dat al je video’s dezelfde stijl hebben, met vergelijkbare kleuren, lettertypen en graphics. Gebruik hiervoor je eigen huisstijl. Zo maak je niet alleen je kanaal herkenbaar, maar bouw je ook direct aan je merkidentiteit.

2. Regelmatige uploads:

Regelmatige zichtbaarheid is één van de sleutels tot succes op YouTube. Kies een vast uploadschema en houd je eraan.

Of het nu wekelijks, tweewekelijks of maandelijks is, zorg ervoor dat je kijkers weten wanneer ze nieuwe content kunnen verwachten. Dit helpt bij het opbouwen van een trouw publiek.

Consistentie

3. Geoptimaliseerde beschrijving:

Vergeet niet om je videobeschrijvingen te optimaliseren. Dit doe je door gebruik te maken van relevante zoekwoorden. Gebruik ook tags, zodat mensen je video’s makkelijker vinden. Beiden helpen je aan geïnteresseerde kijkers die op zoek zijn naar jouw onderwerp.

Een goede beschrijving kan zelfs het verschil maken tussen een paar views en een viral video.

4. Aangepaste 'eigen' URL:

Standaard krijgt je kanaal van YouTube een internetadres met onherkenbare code. Je kan deze URL aanpassen met de herkenbare naam van je kanaal. Zo is je kanaal eenvoudiger te vinden en het geeft een professionele uitstraling. Een aangepaste URL is als een extra digitaal visitekaartje voor je kanaal.

Een aangepaste URL kan je aanvragen zodra je kanaal meer dan 100 volgers heeft en minimaal 30 dagen bestaat. Voldoe je aan beide voorwaarden dan is dit heel eenvoudig. Je past je gebruikersnaam aan. YouTube gebruikt deze dan automatisch in de nieuwe URL.

Wijzig je gebruikersnaam in ‘youtube-pro’ voor de volgende URL
youtube.com/youtube-pro

Eigen URL

5. Aantrekkelijke videothumbnails:

Je thumbnail is het eerste dat mensen zien als ze je video tegenkomen. Maak daarom duidelijke en aantrekkelijke thumbnails die de inhoud van je video goed weergeven. Zie het als reclame voor jouw videoboodschap.

Gebruik grote teksten en afbeeldingen die de aandacht trekken en mensen aanmoedigen om te kijken.

Analyseren

6. Geanalyseerde prestaties:

Neem regelmatig de tijd om je YouTube Analytics te bekijken en te begrijpen hoe je video’s presteren. Kijk naar statistieken zoals kijktijd, aantal weergaven en demografische gegevens om te zien wat werkt en wat niet. Vergelijk de resultaten van verschillende video’s. Zo herken je de onderdelen die je vaker moet gebruiken en het moment waarop.  

Gebruik deze inzichten om je aanpak aan te passen en je kanaal te laten groeien.

Klaar voor de volgende stap?

Met deze zes eenvoudige tips geef je je YouTube-kanaal een professionele upgrade. Je kijkers herkennen de verbeterde content en worden meer betrokken bij jouw video’s.

Of je nu net begint of al een tijdje bezig bent, het gebruiken van deze tips zal zeker gaan helpen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat je YouTube-kanaal schitteren als nooit tevoren!