De kracht van Social Media

Gebruik Social Media

Iedereen op de hele wereld is tegenwoordig gericht op interactie en online verbinding. Hierdoor is social media uitgegroeid tot een belangrijk hulpmiddel voor jouw bedrijf. Zo bereik je jouw doelgroep en kan je betrokkenheid opbouwen. 

Laten we eens kijken waarom het gebruik van social media zo gunstig is.

Grotere naamsbekendheid

Social media biedt je de kans om de bekendheid van jouw organisatie te vergroten. Doe dit door leuke en waardevolle content te delen. 

Zorg dat de content past bij jouw bedrijf, jullie waarden en de manier van werken. Zo vergroot je je bereik en word je ontdekt door nieuwe klanten. 

Krijg je het voor elkaar dat je volgers jouw content delen? Dan kan het snel gaan met de organische groei van jouw kanaal.

Gericht inzetten

Direct benaderen van (nieuwe) volgers
Social media geeft bedrijven directe toegang tot veel potentiële klanten. Advertenties en betaalde content richt je nauwkeurig op jouw doelgroep. Bijna alle platforms hebben zeer gedetailleerde instellingen voor een target audience.

Zo bereik je de mensen die het meest geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf, producten en diensten.

Online netwerken
Communicatie werkt twee kanten op, ook online. Het kost vaak moeite en creativiteit, maar met polls en andere interactieve elementen is het regelmatig mogelijk om reacties uit te lokken. 

Benader je volgers uit interesse, om vragen te beantwoorden of feedback te ontvangen. 

Door actief te luisteren, te vragen en te reageren, kan je een vertrouwensband opbouwen en de harten van je volgers winnen.

Onderdeel van je marketingstrategie
De sociale kanalen zijn niet meer weg te denken uit marketingstrategieën. Denk daarbij aan product promotie, nieuwsberichten, tutorials en het lanceren van campagnes.

De keuze voor het ‘juiste’ platform mag niet ontbreken in je strategie. Onderzoek daarom waar jouw doelgroep zit en met welk doel. 
Zitten zij vooral op Facebook en kopen zij bijna niet online? Dan is het niet verstandig om te beginnen aan een Instagram Shopping-kanaal.

Ga ervoor met Socials

Social media is een belangrijk hulpmiddel om je doelgroep te bereiken. Vergroot je naambekendheid, klantenbase en verkopen. Verbind met je volgers en bouw waardevolle relaties op. Zie jouw aanwezigheid als online netwerken en leer welke wensen en problemen jouw klanten hebben. 

Wees verstandig door nuttige en leuke content voor branding niet commercieel in te zetten. Maak duidelijk onderscheid en gebruik herkenbare reclames.

Succes is niet gegarandeerd, maar strategisch inzetten van Social Media is tegenwoordig onmisbaar voor elke organisatie.