WordPress:
het platform voor jouw website

Breed inzetbare en betrouwbare basis

WordPress begon in mei 2003 als een eenvoudig platform voor bloggers. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot één van de meest gebruikte Content Management Systemen (CMS) ter wereld. Het biedt een hoop mogelijkheden voor het bouwen en beheren van websites. 

Laten we eens dieper ingaan op waarom WordPress zo populair is.

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS (content management systeem) dat bekend staat om zijn gebruiksgemak en flexibiliteit. Het is de software om websites te maken en te beheren.

Of je nu een blog, portfolio onepager of bedrijfswebsite wilt maken, het kan allemaal met WordPress. Met een uitgebreide interface kan je content toevoegen, bewerken en publiceren.

Niet alleen onze favoriet
WordPress domineert het landschap van content management systemen. Volgens recente statistieken gaat het wereldwijd om 43% van alle websites. Voor blogs is dit zelfs 98%. Bij elkaar hebben we het over meer dan 28 miljoen WordPress websites.

Wat maakt WordPress zo populair?

Een van de belangrijkste voordelen van WordPress is de flexibiliteit. Het is schaalbaar en aanpasbaar aan de behoeften van bijna elk type website.

WordPress is gratis en er is veel uitleg beschikbaar. Er zijn duizenden gratis of betaalde thema’s en plugins. Daarmee kan je de functies uitbreiden. Zo kan iedere website er compleet anders uitzien, zonder (veel) te programmeren.

Bovendien is WordPress zoekmachinevriendelijk. Je hebt direct de functies beschikbaar om je website beter uit zoekopdrachten te laten komen. Uitzoeken waar en hoe je een meta description toevoegt is bijvoorbeeld niet nodig. Dit is een webpagina samenvatting en die kan je direct invullen.

Daarom WordPress

WordPress is dus een erg populair en krachtig CMS dat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid.

De ideale keuze voor iedereen die zoekt naar een veelzijdig en gratis platform voor webdesign en beheer. Dat blijkt wel uit het enorme marktaandeel, de grote hoeveelheid beschikbare support en de vele uitbreidingen. 

Met WordPres is de focus verschoven naar design en content.
Daardoor heb je snel een mooie en klantgerichte website.