Een langzame website?
Dat is al snel een probleem!

Online snelheid zeer belangrijk

Snelheid is belangrijk voor het succes van IT-oplossingen.

Duurt het lang voordat je laptop, programma of app opent? Dit super irritante wachten herken je vast. Regelmatig vinden mensen dit zo erg dat ze er zelfs mee stoppen. 

Dat is niet anders voor de laadsnelheid van je website. We hebben allemaal weinig tijd en willen zo snel mogelijk de gezochte informatie zien en doornemen. 

Wij zetten op een rij waarom een snelle laadtijd zo belangrijk is voor jouw website.

Laadtijd is de eerste gebruikerservaring

De eerste indruk telt, vooral online. Een snelle laadtijd zorgt voor een eerste positieve gebruikerservaring.

Bezoekers waarderen het als een website direct laadt zonder vertraging. Sterker nog, ze gaan er vanuit dat het snel is. 

Duurt het langer dan 2 seconden om de eerste nuttige inhoud zien? Reken er maar op dat ze direct op zoek gaan naar een snellere website.

Een goede laadtijd verhoogt de kans dat ze blijven hangen, de website verkennen, de door jou gewenste actie uitvoeren en terugkeren.

Laadtijd is factor bij zoekmachine optimalisatie (SEO)

Snelheid is een cruciale factor in de ranking van zoekmachines. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan websites die snel laden. Dit heeft een directe invloed op hoe hoog jouw website in de zoekresultaten komt te staan. 

Een snelle website heeft een betere kans om hoger te scoren, wat resulteert in meer zichtbaarheid en traffic (bezoekers).

Mobiele Toegankelijkheid
Met het groeiende aantal mobiele gebruikers is een snelle laadtijd op smartphones van belang. Mobiele internetverbindingen kunnen trager zijn. Daarom is het optimaliseren van de laadtijd voor mobiele apparaten essentieel om jouw publiek te bereiken.

De snelheidsscore van jouw mobiele website is het sterkst bepalend voor zoekmachines. Dat is best een uitdaging. Het is namelijk lastiger om deze snelheid goed te krijgen.

Het kost meer moeite en tijd, maar er zijn voldoende mogelijkheden om de snelheid te verhogen. Gebruik voor het optimaliseren bijvoorbeeld de Accelerated Mobile Pages (AMP) standaarden van Google.

Laadtijd is bepalend voor jouw resultaten

Een trage website kan leiden tot een verlies aan potentiële klanten of leden. Studies tonen aan dat een vertraging van een paar seconden de conversieratio’s aanzienlijk kan verminderen. 

Een conversie is een actie die jij een bezoeker wilt laten doen op jouw website. Het kan gaan om aankopen, lid worden of selfservice activiteiten

Klanten hebben weinig geduld en gaan snel naar een concurrent of nemen op een andere manier contact met jou op als een website te traag is. Zo loop je omzet mis of lukt het niet om je processen zo kosteneffectief mogelijk te doen.

Een snelle laadtijd vereenvoudigt alle soorten conversies en stimuleert daarmee jouw resultaten.

Je merkt snel het effect van laadtijd

Een goede laadsnelheid van een website is een onmisbaar onderdeel geworden voor de online prestaties van organisaties.
Het heeft invloed op gebruikerservaring, SEO-ranking, verkopen, administratieve processen en de toegankelijkheid op mobiele apparaten. 

Het investeren in een snelle website is noodzakelijk en levert direct voordelen op.

Snelheid geeft een praktische en merkbare bijdrage aan het succes van jouw online activiteiten.