Jouw Facebook-profiel
naar een professioneel niveau

Positief opvallen met je Facebook-profiel

Ben je op zoek naar manieren om je Facebook-profiel te optimaliseren en meer uit je online aanwezigheid te halen? Een effectief Facebook-profiel kan een krachtig hulpmiddel zijn om je merk te promoten, klanten aan te trekken en betrokkenheid te vergroten.

In deze blog delen we zes waardevolle tips waarmee je jouw Facebook-profiel kan verbeteren. Van je profielfoto tot slim inzetten van analyse, allemaal eenvoudige stappen om je online aanwezigheid te professionaliseren.

Verstandige zet als jouw doelgroep dit platform gebruikt. Facebook heeft in Nederland immers nog altijd meer dan 9 miljoen gebruikers!

Facebook profiel

1. Goede profiel- en omslagfoto

Je profielfoto en omslagfoto zien jouw Facebook-bezoekers als eerste. Zorg voor afbeeldingen van hoge kwaliteit die jouw missie, waarden en/of activiteiten weergeven.

Jouw logo als profielfoto is het overwegen waard. Dit wordt niet voor niets heel vaak gedaan door organisaties.

Een professionele omslagfoto geeft meteen een goede indruk, dus besteedt aandacht aan details.
Denk aan het volgende:
• juiste afmetingen 
• beperk hoeveelheid tekst en afleidende elementen 
• aanpassen voor campagne of seizoen 
• ruimte vrijhouden voor profielfoto- en tekst-overlay 

2. Belangrijke bedrijfsinformatie

Een volledig ingevuld profiel is belangrijk om vertrouwen op te bouwen bij je publiek.

Het is ook heel erg praktisch voor jou en je bezoekers. Dit is relevante informatie over jou en je bedrijf. We hebben het over jouw contactgegevens, bedrijfsbeschrijving en openingstijden. Daardoor weten bezoekers wat je te bieden hebt en nemen zij gemakkelijker contact met je op.

Bedrijfsinformatie

3. Vaste inzet huisstijl

Herkenbaarheid door standaarden en herhaling is heel belangrijk voor branding. Jouw Facebook-profiel moet passen bij de rest van je online aanwezigheid. Dat begint het steeds op dezelfde manier gebruiken van jouw huisstijl.

Gebruik standaard dezelfde kleuren, lettertypen en tone-of-voice. Net zoals je op je website en andere social media kanalen gebruikt. Hierdoor herkennen potentiële klanten jouw bedrijf en dit geeft meer vertrouwen.

4. Juiste call-to-action

Een call-to-action (CTA) is niets anders dan het stimuleren van jouw bezoeker tot actie die jij wilt.

In je Facebook-profiel kan dat vaak eenvoudig met termen zoals “Neem contact op”, “Boek nu” of “Shop hier”. Veel mensen voelen hiervoor een drempel. Maar zelf vind je het vaak ook heel prettig als bedrijven hier duidelijke in zijn.
Daardoor vergroot je de kans op interactie en betrokkenheid. 

Vergeet niet om de juiste informatie en hyperlinks toe te voegen, zodat ze de actie ook eenvoudig uit kunnen voeren.

Call-To-Action

5. Optimale content

Om je Facebook-profiel effectief te laten zijn, moet je informatie delen die belangrijk is voor je doelgroep. Gebruik afbeeldingen, video’s en andere formats om je berichten visueel aantrekkelijk te maken.

Houd ook rekening met de tijden waarop je post. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn vaak de beste dagen. Op Facebook werkt het vaak ook het best tussen 08:00 en 13:00 uur. Zondag kan je beter niet posten.
Dit zijn de algemene cijfers. Het kan de moeite waard zijn om wat te experimenteren en te kijken wat het beste voor jou werkt.

Gebruik hashtags en vergeet niet om andere gebruikers te taggen. Hierdoor vergroot je je bereik en krijg je meer betrokkenheid. Zorg er tot slot voor dat je regelmatig content plaatst en reageert op reacties van je volgers.

Posten

6. Slimme analyse

Last but not least, blijf de prestaties van je Facebook-profiel in de gaten houden. Maak gebruik van Facebook Insights, Facebook Business Manager of andere analysetools om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt.

Leer van je successen en fouten en pas steeds aan om betere resultaten te halen.

Vergroot je kansen op Facebook

Kortom, door deze zes tips toe te passen, kun je jouw Facebook-profiel naar een professioneler niveau tillen. Hierdoor kun jij de aandacht trekken die het verdient. Een professioneel ogend profiel zal niet alleen het vertrouwen van je publiek vergroten, maar ook helpen om je bedrijf te laten groeien.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak van jouw Facebook-profiel een goed marketingkanaal!